asunnotbanneri.jpg
Tuulihattu        Palvelutalo Onnimanni  Ilvol

 

Vuokra-asuminen

Asukkaiden asuminen  Ilvola-Säätiön asunnoissa perustuu aina vuokrasopimukseen. Vuokrasopimukset tehdään Ilvolanpirtin toimistossa, Riistakatu 21 A.

Onnimanni ja Aurinkokartano toimivat Ylä-Savon SOTE ky:n  palveluyksikköinä, joihin SOTE tuottaa hoivapalvelun. Asukkaat ohjautuvat palveluohjauksen kautta.

Kun tarvitse apua arkeesi, palvelutarpeen arvioinnin tekee OHJURI  p. 040-712 1190. 

 Ilvola-Säätiön vuokra-asuntoihin on jatkuva haku

Hakemuksen vuokra-asuntoihin löydät näiltä sivuilta lomakkeet osiosta tai voit hakea Ilvolanpirtiltä. Ruokasalin aulan lehtitelineestä löytyy hakulomakkeita ja ne voi palauttaa toimiston postilaatikkoon.

Asumisen tuet 

Vuokranmaksuun voi Kelalta hakea asumistukea.

Kelalta voi hakea myös eläkettä saavan hoitotukea, jolla pitkäaikaisesti sairas tai vammainen eläkkeensaaja voi hankkia tukea jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, toimintakyvyn ylläpitämiseen, kuntoutukseen ja hoivaan.  

Hoiva- ja hoitopalveluiden maksuihin on mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Vähennyksen voi hyödyntää myös palvelujen maksamiseen osallistunut lähiomainen. Palveluiden hankintaan myönnetty palveluseteli ei kuitenkaan oikeuta kotitalousvähennykseen. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä ja sen hakemisesta saat verohallinnon sivuilta