ilvola-saatio-logo2

Riistakatu 21 A
74100 Iisalmi

040- 761 6792
Kaarina Huhtaniska

Onnellinen, Turvattu ja Kunnioitettu vanhuus

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt Veikkausvaroista Ilvola-Säätiölle toiminta-avustusta vapaaehtoistoiminnan koordinointiin.

Tavoitteet:
1. Vapaaehtoisten koulutus, välitys ja tuki.
2. Uusien vapaaehtoistoimintamuotojen kehittäminen
3. Vapaaehtoistoiminnan TUVAn toiminnan organisointi ja vanhojen ryhmien tuki
4. Omaishoitajien tukeminen esim. vertaistukiryhmät ja tapahtumat
5. Verkostoituminen ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassa

Ilvolanpirtin vapaaehtoistoiminta kohdentuu ikäihmisten ystävätoimintaan ja osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen , järjestämällä mm. ryhmätoimintaa ja maksuttomia yleisötilaisuuksia.   Seuraamme koronatilannetta ja  rajoituksia. Palaamme lähemmäs normaalia toimintaamme tilannetta seuraten.

Tulee kuitenkin muistaa, että Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen,  THL:n mukaan ikäihmiset ja perussairaat ihmiset ovat koronaviruksen suurin riskiryhmä.   Lähikontakteissa on  edelleen hyvä noudattaa pidättyvää linjaa.

Vapaaehtoisten seuraava kokoontuminen to 3.12.20 klo 16 ruokasalissa. Omaishoitajien seuraava kokoontuminen to 26.11.20 klo 15 .

Kaikki entiset ja uudet ovat tervetulleita.
Tapaamisista ilmoitukset myös Iisalmen Sanomien sunnuntain muistiossa.

Ilvolanpirtin ohjatut  jatkuvat rajoituksia noudattaen, kysy vapaita paikkoja joogaan p. 040 7616 214 ja keskiviikon ryhmiin p. 040 7616 045

Seniori kuntosali keskiviikkoisin klo 9 – 9.45  
Seniori Liikunta keskiviikkoisin klo 10 -10.45  

Istumajooga tiistaisin klo 12-12.45   

Ikäihmisille ja eläkeläisille kuntosalivuorot omatoimiseen kuntoiluun KE ja PE klo 14-15  

Muu ryhmätoiminta

Ikäihmisille tarkoitettuja Ystäväpiirejä ja muita ryhmiä kokoontuu mm. Ilvolanpirtillä, Kaivokadulla ja Lippuniemessä. Ryhmät toimivat omaehtoisesti ilman ohjaajaa tai vapaaehtoisen ohjaamana. Kysy vapaaehtoistoiminnan ohjaajalta lisätietoja vapaista paikoista.

Ystävätoiminta

Yksinäiset ja keskusteluseuraa kaipaavat ikäihmiset voivat löytää ystävän vapaaehtoisesta, joka käy juttelemassa tai toimii ulkoilu- ja asiointikaverina. Vapaaehtoisia on rajallinen määrä, eikä ystävää löydy välttämättä heti. Sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, ohjaaja osallistuu ensimmäiseen tapaamiseen, jossa sovitaan toiminnasta ja käytännöistä.

Vapaaehtoinen voi olla myös omaishoidettavan seurana, jolloin omaishoitaja saa pienen hengähdyshetken tai mahdollisuuden asioida rauhassa.

Joskus toisen ihmisen apua ja tukea tarvitaan satunnaisemmin, esimerkiksi saattajana sairaalakäynneillä tai erilaisissa tilaisuuksissa.

Esiintyminen Ilvolanpirtin tilaisuuksissa

K70-kuoro ja ohjelmaryhmä Iltatähdet harjoittelevat Ilvolanpirtillä säännöllisesti ja esiintyvät noin kerran kuukaudessa.

Huomio,  Esiintymisestä kiinnostuneet vapaaehtoiset,

erilaisissa iltapäivän yleisötilaisuuksissa on tilaus runojen, tanssin tai musiikin esittäjille, laulattajille,

myös luentoja erilaisista aiheista, oman kiinnostuksen ja vahvuuksien mukaan kaivataan.

Vapaaehtoistoimintaa ohjaavia yleisiä periaatteita:

Vapaaehtoisuus, palkattomuus, luotettavuus, luottamuksellisuus, vaitiolovelvollisuus, erilaisuuden kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus, autettavan ehdoilla toimiminen, toiminnasta saatu yhteinen ilo, sitoutuneisuus.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväkohtaisesti, tukea saa sekä ohjaajalta että toisilta vapaaehtoisilta kuukausitapaamisissa sekä koulutuksista.

Vapaaehtoinen on tapaturmavakuutettu toimiessaan Ilvola-Säätiön vapaaehtoistehtävissä, kun hän on allekirjoittanut vapaaehtoistoiminnan sopimuksen.

Lisää vapaaehtoistoiminnan yleisesti hyväksytyistä käytännöistä ja periaatteista, voi lukea mm. Kansalaisareenan Helsingin kaupungille kokoamasta oppaasta

Kansalaisareena Vapaaehtoisen opas

Ota yhteyttä, mikäli haluat toimia vapaaehtoisena tai etsit vapaaehtoisapua joko näiden sivujen yhteydenottolomakkeella tai soittamalla Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Marjut Pääkkönen, p. 040 7616 214, jonka parhaiten tavoitat tiistaisin ja torstaisin klo 9 – 11 tai marjut.paakkonen@ilvola-saatio.fi

Ilvolanpirtin Vapaaehtoistoiminnan missio on ikäihmisten yksinäisyyden lievittyminen ja osallistumismahdollisuuksien lisääminen. Olemme mukana myös Vireää Vapaaehtoistoimintaa- verkostossa, jonka tarkoituksena on edistää eri kohderyhmille suunnattua vapaaehtoistoimintaa alueellamme. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä Iisalmesta voi etsiä vapaaehtoistyo.fi sivustolta

YLEISÖTILAISUUDET

Yleisötilaisuudet toistaiseksi tauolla.

Palvelukeskus Ilvolanpirtin toiminta;  

 Vanhusten kuntouttava päivätoiminta on alkanut tauon jälkeen  torstaina 1.10.2020.

Huomioimme turvavälit!

Älä tule flunssaisena tai muutoin sairaana päivätoimintaan!

Myös talon puolisten senioreiden ohjatut liikuntaryhmät ovat alkaneet 

tiistaisin klo 12-12.45 Istumajooga, 

keskiviikkoisin klo 9-9.45 Seniorikuntosali sekä klo 10-10.45 Senioriliikunta

Liikuntaryhmissä huomioidaan maskisuositukset ja rajoitukset osallistujamäärissä, kysy vapaita paikkoja tiistain joogaryhmään        p. 040 7616 214/Marjut ja keskiviikon ryhmiin p. 040 7616 045/Erkki

Palvelukeskus on edelleen, muutoin kuin päivätoiminnan ja ilmoitettujen tapahtuminen osalta, avoinna lähinnä vain Lounasravintolan aukiolo-aikoina arkipäivisin klo 10.30 -13.00.

Varmistat henkilökunnan läsnäolon toimistossa mikäli sovit  tapaamisen etukäteen. 

Aurinkoista syksyä

Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa,
soita p.040-761 6214/Marjut tai ota yhteyttä lomakkeella.