ilvola-saatio-logo2

Riistakatu 21 A
74100 Iisalmi

040- 761 6792
Marjut Pääkkönen

Onnellinen, Turvattu ja Kunnioitettu vanhuus

VAPAAEHTOISTOIMINTA

AVOIN PÄIVÄTOIMINTA kokeiluna 2.3.-1.6.2022

keskiviikkoisin klo 9-15

 16.3.2022  keskustelujen, pelien ja muistelujen teemana Iisalmi ennen ja nyt

Päivän ohjelmassa mm. ohjattua liikuntaa, jumppaa aivoille sekä muuta monipuolista, toiveiden mukaista ohjelmaa. Päivän hintaan sisältyy myös lounas Lounasravintola Ilvolanpirtillä.

Osallistuminen avoimeen päivätoimintaan ei vaadi hakemusta tai sitoutumista osallistumaan joka viikko. Päivään ilmoittautuminen  p. 040 7616 214.

Tervetuloa tekemään yhdessä hyvä päivä, joka tuo ILOA arkeesi!

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt Veikkausvaroista Ilvola-Säätiölle toiminta-avustusta vapaaehtoistoiminnan koordinointiin.

Tavoitteet:
1. Vapaaehtoisten koulutus, välitys ja tuki.
2. Uusien vapaaehtoistoimintamuotojen kehittäminen
3. Vapaaehtoistoiminnan TUVAn toiminnan organisointi ja vanhojen ryhmien tuki
4. Omaishoitajien tukeminen esim. vertaistukiryhmät ja tapahtumat
5. Verkostoituminen ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Vapaaehtoisia ulkoiluystäviä ikäihmisille kaivataan

Ilvolanpirtin vapaaehtoistoiminta kohdentuu ikäihmisten ystävätoimintaan sekä osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen, järjestämällä mm. ryhmätoimintaa ja maksuttomia yleisötilaisuuksia. 

 Seuraamme koronatilannetta ja  rajoituksia, sekä Ylä-Savon sote Ky:n,  Aluehallintovirasto Avi:n ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen,  THL:n ohjeistuksia. 

Lähikontakteissa on  edelleen hyvä noudattaa pidättyvää linjaa ja huomioida mm. maskisuositukset.

Lisää vapaaehtoisia esim. ulkoiluystävätoimintaan haetaan koko ajan. Ota rohkeasti yhteyttä ohjaajaan.

Vapaaehtoisille järjestetään säännöllisiä tapaamisia,  niihin voi osallistua myös  Teams-yhteyden kautta.  Lisätietoa kokoontumisista tai Teams-osallistumisesta p. 040 7616 214.

   

Seuraava kuukausitapaaminen ti 17.5.22 klo 16 kerhohuoneella.

Omaishoitajille järjestetään vertaisryhmän tapaamisia noin kerran kuukaudessa. Seuraava tapaaminen ti 10.5.22 klo 15 Tuvassa.

Tervetuloa!

Ilvolanpirtin ohjatut liikuntaryhmät ja omatoimikuntosali 

Senioriliikunta/kuntosali perjantaisin klo 9.30-10.15.   

Ikäihmisille ja eläkeläisille kuntosalivuoro omatoimiseen kuntoiluun  KE  klo 14-15  

Vapake:n ryhmät maanantaisin

klo 12.00 Afasiaryhmä

klo 13.15 Reumaryhmä

Muu ryhmätoiminta 

Ikäihmisille tarkoitettuja Ystäväpiirejä ja muita ryhmiä kokoontuu mm. Ilvolanpirtillä, Sotilaskadulla, Kaivokadulla ja Lippuniemessä. Ryhmät toimivat omaehtoisesti ilman ohjaajaa tai vapaaehtoisen ohjaamana. Kysy vapaaehtoistoiminnan ohjaajalta lisää ryhmistä.

Ystävätoiminta

Yksinäiset ja keskusteluseuraa kaipaavat ikäihmiset voivat löytää ystävän vapaaehtoisesta, joka käy juttelemassa tai toimii ulkoilu- ja asiointikaverina. Vapaaehtoisia on rajallinen määrä, eikä ystävää löydy välttämättä heti. Sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, ohjaaja osallistuu ensimmäiseen tapaamiseen, jossa sovitaan toiminnasta ja käytännöistä.

Vapaaehtoinen voi olla myös omaishoidettavan seurana, jolloin omaishoitaja saa pienen hengähdyshetken tai mahdollisuuden asioida rauhassa.

Joskus toisen ihmisen apua ja tukea tarvitaan satunnaisemmin, esimerkiksi saattajana sairaalakäynneillä tai erilaisissa tilaisuuksissa.

Esiintyminen Ilvolanpirtin tilaisuuksissa (Iltapäivätilaisuuksia  toistaiseksi rajoitetusti)

K70 laulajat (entinen K70-kuoro) kokoontuu tiistaisin.

Ohjelmaryhmä Iltatähdet harjoitusten alkaminen ilmoitetaan myöhemmin.

Huomio,  Esiintymisestä kiinnostuneet vapaaehtoiset,

erilaisissa iltapäivän yleisötilaisuuksissa on tilaus runojen, tanssin tai musiikin esittäjille, laulattajille,

myös luentoja erilaisista aiheista, oman kiinnostuksen ja vahvuuksien mukaan kaivataan.

Vapaaehtoistoimintaa ohjaavia yleisiä periaatteita:

Vapaaehtoisuus, palkattomuus, luotettavuus, luottamuksellisuus, vaitiolovelvollisuus, erilaisuuden kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus, autettavan ehdoilla toimiminen, toiminnasta saatu yhteinen ilo, sitoutuneisuus.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväkohtaisesti, tukea saa sekä ohjaajalta että toisilta vapaaehtoisilta kuukausitapaamisissa sekä koulutuksista.

Vapaaehtoinen on tapaturmavakuutettu toimiessaan Ilvola-Säätiön vapaaehtoistehtävissä, kun hän on allekirjoittanut vapaaehtoistoiminnan sopimuksen.

Ota yhteyttä, mikäli haluat toimia vapaaehtoisena tai etsit vapaaehtoisapua joko näiden sivujen yhteydenottolomakkeella tai soittamalla Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, p. 040 7616 214, jonka parhaiten tavoitat tiistaisin ja torstaisin klo 9 – 11 

Ilvolanpirtin Vapaaehtoistoiminnan missio on ikäihmisten yksinäisyyden lievittyminen ja osallistumismahdollisuuksien lisääminen. Olemme mukana myös Vireää Vapaaehtoistoimintaa Virva- verkostossa, jonka tarkoituksena on edistää eri kohderyhmille suunnattua vapaaehtoistoimintaa alueellamme. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä Iisalmesta voi etsiä myös vapaaehtoistyo.fi sivustolta.

YLEISÖTILAISUUDET

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoitoiminnasta vanhusten parissa Iisalmessa ota yhteyttä p.040-761 6214 tai alla olevalla ota yhteyttä lomakkeella. Vapaaehtoiseksi pääsee käymällä kurssin tai tulemalla yksilöperehdytykseen.