Yleistä Ilvola-Säätiön vuokra-asumisesta

  • Vuokra-asuntoihin on jatkuva haku
  • Ilvolanpirtin Asunto-osa ja Tuulihattu ovat Senioritalotyyppistä vuokra-asumista
  • Huoneisto on kotisi, jonka sisustat mieltymystesi mukaisesti
  • Ilvola-Säätiön hallituksen linjauksen mukaisesti asukkaan tulee olla vähintään 60-vuotias ja puolison tulee täyttää sama ehto
  • Vuokrasopimukset tehdään Ilvolanpirtin toimistossa, Riistakatu 21 A.
  • Kotivakuutus edellytetään samoin yhden kuukauden vuokravakuus

Hakemuksen vuokra-asuntoihin löydät näiltä sivuilta tai voit hakea sen Ilvolanpirtiltä. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta ja sen voi uudistaa puhelinsoitolla.

Kyselyt p. 040-761 6792 tai 040-761 6380

Asukkaiden asuminen Ilvola-Säätiön asunnoissa perustuu aina vuokrasopimukseen. Aurinkokartano ja osaksi myös Onnimanni toimivat Ylä-Savon SOTE ky:n palveluyksikköinä, joihin SOTE tuottaa hoivapalvelun.
Aurinkokartanoon ja Onnimannin palvelutaloon asukkaat ohjautuvat palveluohjauksen (040-7121190) kautta. Kun palvelutalopaikka on myönnetty, tehdään vuokrasopimus Ilvola- Säätiön kanssa.

Asumisen tuet

Vuokranmaksuun voi Kelalta hakea asumistukea. Kelalta voi hakea myös eläkettä saavan hoitotukea, jolla pitkäaikaisesti sairas tai vammainen eläkkeensaaja voi hankkia tukea jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, toimintakyvyn ylläpitämiseen, kuntoutukseen ja hoivaan.

Kotihoito- ja tukipalvelumaksuihin on mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Vähennyksen voi hyödyntää myös palvelujen maksamiseen osallistunut lähiomainen. Palveluiden hankintaan myönnetty palveluseteli ei kuitenkaan oikeuta kotitalousvähennykseen. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä ja sen hakemisesta saat verohallinnon sivuilta.

ILVOLANPIRTIN ASUNTO OSA

Ilvolanpirtin asunto-osa on senioritalotyyppistä asumista ja sijaitsee Iisalmen keskustassa, Palvelukeskus Ilvolanpirtin, Iisalmen sairaalan ja terveyskeskuksen läheisyydessä, käyntiosoite Kuutolankatu 13. Asunto-osassa on 27 asuntoa, 33 -45 m². Talossa on esteetön hissi sekä Kone Residential Flow, joka tekee asumisen entistä helpommaksi.

Ulko-ovi on lukossa aina ja aukeaa joko koodilla, Tagilla, älypuhelimella tai avaimella. Ulkoilupiha on talon takana, jossa sijaitsevat myös ulkokuntoilulaitteet sekä lettukatos. Pihalla ja ulko-ovilla on tallentava kameravalvonta.

Vuokra-asumisessa asukas vastaa palvelujensa järjestämisestä itse. Halutessaan asukkaat voivat ostaa hoiva- ja tukipalveluita Ilvolanpirtin Vanhuspalvelut Oy:ltä.

Asukkaat voivat osallistua Palvelukeskuksen ruokasalissa järjestettäviin tilaisuuksiin ja käydä aulatilassa lukemassa päivän lehdet.

TUULIHATTU

Senioritalo tyyppistä vuokra-asumista Iisalmen keskustassa Ilvolankatu 17, lähellä Palvelukeskus Ilvolanpirttiä ja kulttuurikeskusta.

Alue on viihtyisää ja rauhallista. Asuntoja on 18. Asuntojen koko on 35-38 m² .

Tuulihattu on hissillinen, esteetön ja turvallinen asua.

Asuntoihin on jatkuva haku.

Lisätietoja:  kaarina.huhtaniska@ilvola-saatio.fi tai soittamalla p. 040-761 6792.

BROFELDTIN ALUE

Sijaitsee keskustasta n 2,5 km, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maisemassa. Alueella on  kerrostalo, jonka asunnot ovat n. 30 m2 kokoisia, peruskuntoisia yksiöitä, ja joissa on edullinen vuokra.

Brofeldtin alueella pysähtyy kauppa-auto kaksi kertaa viikossa.

ONNIMANNI

Onnimanni sijaitsee noin neljä kilometriä Iisalmen keskustasta Kangaslammen läheisyydessä. Ympäristö on luonnonkaunista ja vehreää. Onnimannissa on 22 asuntoa, 28,7 – 44 m², joista osa toimii Ylä-Savon SOTE ky:n tehostettuna palveluasumisena.

Alueella on myös tavallista vuokra-asumista.
Onnimannin alueella pysähtyy kauppa-auto kaksi kertaa viikossa

Tukipalvelut ja kotihoito

ILVOLA-SÄÄTIÖN senioriasuntojen asukkailla on mahdollisuus ostaa:

Tukipalveluna siivousta ja pyykkihuoltoa (alv 0 % AVL 37 -38 §), joko säännöllisesti tapahtuvana tai yksittäisesti. Hinnaston löydät täältä. 
Kysyä voi p. 040-761 6576/ Leena ja hän tekee kanssasi kirjallisen sopimuksen.

Kotihoitoa arkisin klo 7-18 (alv 0 % AVL 37 -38 §) myös palvelusetelillä
Kysyä voi p. 040-761 6214/ Marjut tai 040-761 6792 /Kaarina

HAE VUOKRA-ASUNTOA